Внезапното “Тексаско клане на Паметника на Съветската армия, което изненада дори

...
Внезапното “Тексаско клане на Паметника на Съветската армия, което изненада дори
Коментари Харесай

ДБ направи Тексаско клане на МОЧА, за да попречи на Васил Терзиев да договори сглобка с БСП

Внезапното “Тексаско кръвопролитие ” на Паметника на Съветската войска, което изненада даже и най-големите последователи на премахването му, има напълно монотонен политически темперамент, а последното нещо, което интересува основателите му, е битката за памет и историческа правдивост против “съветския окупатор ”, както го назовават те. Паметникът беше бутнат по самодейност на Демократична България с дейното присъединяване на Ивайло Мирчев и Георги Чичков (зам.-областен шеф от Демократична България, който преди този момент беше известно корумпе от ГЕРБ) и със единодушието на Кирил Петков и неговите хора в Политическа партия. Атаката против монумента пристигна ненадейно и изцяло нелегално (което ще повлече спомагателни затруднения в бъдеще), с цел да предотврати постигнатото съглашение сред Васил Терзиев и Ваня Григорова за болшинство в Столичния общински съвет.
Това, което знам от чудесно осведомени източници от Демократична България е, че ден преди бутането на паметника е имало среща сред хората на Терзиев и Григорова, които са се разбрали за всичко, в това число за избор на ръководител на СОС от листата на Българска социалистическа партия. Впрочем Ваня Григорова разгласи, че ще има среща с спечелилите, с цел да обсъдят стратегия за ръководство на София. Това стана макар клетвите на Корнелия Нинова, че няма да има никакви сделки с ПП-ДБ, тъй като Нинова на процедура няма въздействие върху групата в СОС, а и Ваня Григорова беше издигната макар волята ѝ. Между другото това беше и най-логичният съюз в СОС, тъй като и ПП-ДБ, и Българска социалистическа партия построиха цялата си акция против досегашното ръководство на ГЕРБ, а двете партии бяха в коалиция в държавното управление “Петков ”. Веднага откакто Терзиев и Григорова са се разбрали за софийската сглобка, взели са решение с съответно име от групата на Българска социалистическа партия за началник на СОС и са разпределили порциите, Демократична България вероломно нахлуват на терен и обезглавяват украинския боец от Паметника на Съветската войска, с цел да създадат неосъществим съюза сред Политическа партия и Българска социалистическа партия в София. След изстъплението против паметника Ваня Григорова и групата на Българска социалистическа партия нямат друга опция, с изключение на да останат безконечна публична съпротива на това ръководство. А на Васил Терзиев, който не обели и дума по въпроса с паметника, който е най-големия скандал в София от 30 години, не му остава нищо друго, с изключение на да се обърне към ГЕРБ и то с горещи молби, тъй като без болшинство в СОС не може да направи безусловно нищо. В този смисъл акцията на Демократична България обслужва ГЕРБ.
Тук е мястото да се означи, че сред Васил Терзиев и Борис Бонев към този момент има ледена стена. Бонев е изигран, тъй като самичък се отхвърли от надпреварата за кмет в интерес на Терзиев против солидна сума пари за акцията и обещанието, че ще бъде началник на СОС. Последното не стана, а Бонев с всичките му глупави хрумвания за избавление на София отива в миманса и завършва с огромните столични упоритости. Въпрос на време е да се цепне и от Политическа партия, което прави Васил Терзиев още по-зависим от ГЕРБ (когато се наложи и от групата на Българска социалистическа партия, която ще бъде гъвкава в плаващи болшинства без ангажимент за очевидна колаборация с управляващите). Последните пиарски прояви на Борис Бонев граничат с хистерията на жена в епицентъра на хормонална стихия, само че по-интересното е, че вбесяват столичния кмет, който схваща от медиите за самодейностите на своя сътрудник (в положителния смисъл на думата). Например Бонев не е уведомил Терзиев, че площад “Св. Неделя ” и улицата пред него също ще стават пешеходна зона, а столичния кмет, меко казано, е бил много отчаян, че е схванал от медиите за тази самодейност.
Всъщност съюзът в София сред ПП-ДБ и “Спаси София ” е тъкмо толкоз нефелен, колкото и съюзът сред Политическа партия и Демократична България на национално равнище. Христо Иванов напълно е минал на тъмната страна, както би споделил Найо Тицин и сега работи нещо като адютант на Делян Пеевски в Народното събрание. Може би за свое утешение си споделя, че е политически сътрудник по нужда за измененията в Конституцията, само че в действителност е главен персонален помощник и легитиматор на това, което самичък наричаше мафия доскоро. Христо и Демократична България са напълно на страната на Движение за права и свободи, Пеевски и Борисов, тъй като са малко по-умни от Политическа партия и знаят къде е властта, а не си фантазират, че е при тях. При Кирил и Асен нещата са по-сложни от психосоматична позиция, само че Асен дава някакви проблясъци на разум, тъй като е оставил напълно на Йордан Цонев да пренаписва личния му бюджет и популярност Богу! Цонев май остана единственият същински експерт, който схваща от бюджет в българския парламент. Искам да кажа, че по този начин наречената демократична общественост е изцяло разрушена на обособени клики, които са в положение на полуразпад, което не значи, че на следващия ден ще изчезнат от българската политика, а значи, че Борисов и Пеевски ги въртят на пръста си както и в каквато посока пожелаят.
Сега няколко думи за Паметника на Съветската войска. Премахването му е безусловно нелегално и ще падне в съда. Няма решение и наставление от Министерството на културата, което се дава след разискване в профилиран съвет (съставен от архитекти, инженери, представители на културата и експерти), който може да се произнесе освен дали всеки монумент може да се бута, подвига, реставрира и прочие, само че и да даде механически наставления по какъв начин да става това. Изглежда, че Паметникът на Съветската войска е нарязан без никакво законово съображение, както беше взривен и мавзолеят на Георги Димитров.
Тук единствено ще прибавя, че последното изпрати Съюз на демократичните сили и производните ѝ антикомунистически партии за дълги години в политическото несъществуване, а през днешния ден те се употребяват с маргинална поддръжка от българското общество. Мисля, че с Паметника на Съветската войска и неговите екзекутори ще се случи същото. Лично аз не одобрявам този монумент, не мисля, че мястото му е в центъра на София, само че в никакъв случай не бих си разрешил да го махам, в случай че бях човек с власт, единствено тъй като аз мисля по този начин. Един другар, който изследва публичното мнение, зададе доста прецизен и къс въпрос: “Защо ПП-ДБ не го бутнаха преди изборите? Пак имаха властта да го създадат, има решение на СОС, Фандъкова обществено е заявявала, че е за преместването му и нямаше да има никакъв проблем. Не го направиха, тъй като имат социология и знаят, че това щеше да им загуби изборите ”.
Толкова за разногласията за публичното мнение и този монумент. Неговото варварско отстраняване, превърнато от малоумието на умните и красивите в нещо като филм на ужасите – грозно, злокобно и непоносимо – ще им коства скъпо в политическо отношение. С всичките им искания те лъснаха като примитивни талибани и нищо повече от това. Примитивни, та примитивни. Но това не е огромна разтуха. Съдът несъмнено ще подреди да се върнат изрязаните фигури, само че никой няма да си мръдне пръста да го направи. Центърът на София ще остане с тези обезглавени и обезобразени постаменти десетилетия наред. Като дупката в центъра на Варна. Толкова може силата на българщината. По абсурд хората с най-големи естетически искания предизвикват най-големите грозотии в София. От коледната декорация до Паметника на Съветската войска. Да не отваряме дума за най-важния въпрос. Въпросът за паметта и демоничното озлобление против Русия от страна на това малцинство, което има нравствен проблем с истината и действителността. Паметникът на Съветската войска е монумент на армията, която спря Хитлер. Затова такива монументи има в цяла Европа. Който има пилешки мозък и не може да разбере този факт е вреда за себе си и стократна вреда за България, когато има власт. Бесноватите изтъпления против Русия от дълго време не са предмет на психиатрията. С тях би трябвало да се заемат екзорсисти.
 
 
 
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР